La vie en Laos

Helgen

Vår näst sista helg här i Vientiane blev en lugn historia. Poolhäng, bad och en rejäl brunch stod på agendan. Efter helgens latheter behövde vi röra på fläsket så vi begav oss till gymmet för att lyfta vikter, springa och simma. Gym tillhör inte det vanliga i Laos men det finns en större träningsanläggning med sedvanligt utbud en bit utanför staden. Utöver det erbjuder vissa av de finare hotellen små gym för välbetalande västerlänningar. Det stora träningscentret som jag och Fredrik brukar gå till är utrustat med flera maskiner, fria vikter och en stor pool. Engångträning kostar 50 000 Kip (ca 50 kr) vilket motsvarar engångspriset för ett gymbesök i Sverige. Däremot kan man lägga till 25 000 Kip för att få en 30-minuters massage, vilket inte är så mycket att bråka om. Varför gymbesök kostar så mycket (i laotiska mått mätt) vet vi inte riktigt men det är i alla fall tydligt att det endast är en mindre andel av befolkningen som har råd att unna sig den lyxen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Thailand

I fredags var vi ”tvungna” att åka över till Thailand för att förnya våra visum. Japp, nu har vi varit här i över en månad och för att inte riskera att bli utslängda ur landet betalade vi några dollar för att få stanna ytterligare en tid. För att ta sig till Non Khai i Thailand från Vientiane tar man bron över Mekongfloden. När vattennivån är så låg som för tillfället kan man praktiskt taget simma över till Thailand. Men bekväma som vi är valde vi att ta bilen över 🙂

IMG_20140214_200747
(Vi tillsammans med vår fantastiska kollega Amphay Vanh)

Amphay Vanh var ivrig att följa med oss till Thailand på grund av det köpcentrum som finns i Nong Khai där man kan handla allt mellan himmel och jord för en billig slant.
DSC_0077
(Fullproppad klädbutik i köpcentret)

Jobbet

Tiden går fort när man har roligt och vi är nu inne på näst sista arbetsveckan. Nästa vecka ska vi presentera våra projekt för representanter från departementet och våra kollegor på Ministry of Public Work and Transport. Förhoppningsvis kommer även några representanter från trafikpolisen och lyssnar på våra dragningar och har vi riktigt tur dyker transportministern upp! Jag och Jan-Fredrik ska presentera vårt förslag till trafikledning för Vientianes vägnät och Björn och Fredrik ska presentera sina förbättringsförslag kring några utpekade korsningar.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Värmen har stigit i Laos under de senaste dagarna. Utetemperaturen ligger nu runt 35 grader men inomhus snurrar AC:en för fullt vilket bidragit till att vi alla stundtals känner oss småförkylda. Jag hörde att våren börjar göra sig påmind i Sverige så även om ni inte är i starkt behov av AC ännu kanske ni åtminstonde inte fryser ihjäl.

Ha det!

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar