Mat, mat och mer mat

Godmorgon!

Idag blev det ett skönt avbrott från hotellfrukosten då vår lokala chef ville visa oss vad han startar dagen med. Vi tog bilen trots att vi bara skulle runt hörnet där det stod ett äldre par och lagade vietnamesisk mat. Vi får erkänna att vi till en början var något skeptiska men frukosten visade sig vara riktigt god! Till frukost fick vi färska vårrullar med chili/jordnötssås med något ospecificerat kött och te att dricka till. Det blev en väldigt lyckad frukost där, under tiden vi åt, fick vi se hur vårrullarna tillagades.

Paret som tillagade den vietnamesiska frukosten

Paret som tillagade den vietnamesiska frukosten

vietnamesisk frukost

vietnamesisk frukost


Vi äter verkligen god mat här i Laos och det finns mycket internationellt vi har testat. Allt från de Laotiska specialiteterna till amerikanska burgare, vietnamesisk, thailändsk, kinesiskt, franskt, svenskt, pakistansk/indisk och massor mer. Majoriteten av den maten vi har ätit har varit väldigt god och vällagad både när vi äter våra luncher (för ca 12 kr) till när vi lyxar till det på en finare fransk restaurang (ca 160kr för en trerättersmåltid med vin).

Från det laotiska köket kan vi rekommendera Laap (koriander och köttfärs), miliang mou (nudelsoppa), Lao sausage (inlagda fläskkorvar som grillas), grön papaya sallad (stark men beroendeframkallande), kao pat mou sai kai (stekt ris med fläsk och stekt ägg). I och med att maten är så billig så delar vi på några rätter, jämför med meze.

Nedan följer lite matbilder på våra favoriter än så länge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
bild 1

bild 2

 

Lao Sausage, Laap och kao pat mou sai kai

Tack och hej från några väldigt mätta traineer

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mat, mat och mer mat

  1. Anonym skriver:

    Gott!

  2. Gunnar P skriver:

    Hej Fredrik! Ser ut som om du har det bra och har intressanta uppgifter! Maten verkar också spännande! Lisbeth och Lollo hälsar! Hälsningar från ett snöigt Lund! //Gunnar P

Lämna en kommentar